MENI
15.11.2011

Članovi Odbora za žalbe građana posjetili Direkciju za koordinaciju policijskih tijela BiH


Predsjedavajući Odbora za žalbe građana na rad policijskih službenika u policijskim tijelima Bosne i Hercegovine Mato Miletić i članovi Odbora Hamida Karčić, Danica Berić, Borislav Radić, Ermin Pešto i Marijan Milićević posjetili su danas Direkciju za koordinaciju policijskih tijela BiH, te tom prilikom razgovarali sa direktorom Direkcije, Himzom Selimovićem i njegovim zamjenikom, Urošom Penom.

Članovi Odbora istakli su da je veoma je bitno da Odbor za žalbe građana BiH i Direkcija za koordinaciju policijskih tijela BiH čine sve što je u njihovoj nadležnosti s ciljem izgradnje povjerenja javnosti prema ovim tijelima, a posebno prema rješavanju žalbi koje se Odboru upućuju na razmatranje. Pri tome su naglasili važnost postojanja odgovornosti službenika policijskih tijela Bosne i Hercegovine prema radu, što će rezultirati i manjim brojem pritužbi građana na njihov rad.

Direktor Direkcije, Himzo Selimović je rekao da je ovo tijelo svjesno uloge Odbora za žalbe građana BiH u percepciji javnosti kada su u pitanju podnošenja i rješavanja žalbi, te da će činiti sve što je u njenoj moći kako bi se smanjio broj pritužbi građana na rad njenih zaposlenika. Prema njegovim riječima, cilj Direkcije je odgovorno i kvalitetno obavljanje povjerenih zadataka, kao i izgradnja povjerenja javnosti prema policijskim tijelima u Bosni i Hercegovini.

Tokom današnjeg sastanka, razmjenjena su i mišljenja u vezi aktuelnih problema sa kojima se Direkcija susreće u svom radu, kao i o karakteru i obimu pritužbi koje se upućuju Odboru za žalbe građana. Također, učesnici su pohvalili saradnju između ova dva tijela, te izrazili opredjeljenost da se ona dalje unapređuje. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću