MENI
8.11.2011.

Предсједавајући Дома народа Огњен Тадић разговарао с амбасадором Македоније


Босна и Херцеговина и Македонија које имају исте стартне позиције и исти циљ - Европску унију, упућене су на међусобну сарадњу и још снажније повезивање, истакнуто је приликом данашњег сусрета предсједавајућег Дома народа Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине Огњена Тадића и амбасадора Македоније у нашој земљи Рамија Реџепија.

Иначе, предсједавајући Тадић данас је нагласио да органи Босне и Херцеговине требају учинити додатан напор како би се са Македонијом ускоро потписали споразуми о избјегавању двоструког опорезивања али и други билатерални акти који отварају простор за сарадњу на пољу образовања, науке, пољопривреде, ветеринарства, здравственог осигурања као и у другим сферама. Такођер, данас је истакнута потреба да се простор за интензивније повезивање отвори споразумом на основу којих ће грађани двије земље путовати у Македонију односно Босну и Херцеговину само са личном картом.

Описујући актуелну политичку ситуацију у Босни и Херцеговини, господин Тадић данас је још једном подцртао потребу скорог формирања Савјета министара али и нужност усмјеравања пажње са политичких тема чије разрјешење отежава недостатак консензуса на економске проблеме за чије рјешавање се може обезбједити сагласност кључних политичких актера. (крај)

ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу