MENI
2.11.2011

Upućen Javni poziv za dostavljanje prijedloga za izmjene Izbornog zakona BiH, Zakona o finansiranju političkih stranaka i Zakona o sukobu interesa u institucijama vlasti BiH


Predsjedavajući Interresorne radne grupe za pripremu prijedloga izmjena i dopuna Izbornog zakona Bosne i Hercegovine, Zakona o finansiranju političkih stranaka i Zakona o sukobu interesa u institucijama vlasti Bosne i Hercegovine, Halid Genjac, danas se obratio javnosti, obavještavajući kako je na 2. sjednici Interresorne radne grupe usvojen zaključak da se uputi Javni poziv za dostavljanje prijedloga za izmjene Izbornog zakona BiH, Zakona o finansiranju političkih stranaka i Zakona o sukobu interesa u institucijama vlasti BiH.
Dok će političke stranke koje su zastupljenje u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH biti direktno pozvane da daju svoje prijedloge, subjekti iz akademske zajednice, civilnog društva, kao i drugi zainteresirani, su Javnim pozivom obaviješteni da u roku od 30 dana, od objavljivanja poziva, mogu dostaviti prijedloge za izmjene ova tri zakona i na taj način uzeti učešće u radu Interresorne radne grupe.
Javni poziv je objavljen na web-stranici Parlamentarne skupštine BiH - www.parlament.ba - link Sekretarijat - Oglasi / konkursi / interno. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću