MENI
28.10.2011

Predsjedavajući Predstavničkog doma dr. Denis Bećirović uputio čestitku predsjedniku Velike narodne skupštine Republike Turske


Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Denis Bećirović, povodom Dana Republike uputio je čestitku predsjedniku Velike narodne skupštine Republike Turske, Cemilu Çiçeku.

Tekst čestitke prenosimo u cjelini:
"Poštovani gospodine predsjedniče,
Zadovoljstvo mi je da Vam, u ime Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine i u svoje lično ime, čestitam 29. oktobar, Dan Republike Turske, veliki praznik Vaše zemlje i svih njenih građana.
Dozvolite mi da istaknem da su odnosi između Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine i Velike narodne skupštine Republike Turske tradicionalno veoma dobri ali da se i dalje razvijaju i unapređuju na svim poljima od zajedničkog interesa.

Gospodine predsjedniče,
Želim iskoristiti ovu priliku i još jednom zahvaliti Republici Turskoj za podršku demokratskim procesima u Bosni i Hercegovini, kao i pomoći u nastojanjima naše države za što skorijem pristupanju euroatlantskim integracijama.
Molim Vas da srdačne čestitke povodom Dana Republike prenesete i svim parlamentarcima Velike narodne skupštine Republike Turske.
Primite, Ekselencijo, izraze mog dubokog uvažavanja." (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću