MENI
27.10.2011

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Dragan Čović razgovarao sa ministrom vanjskih poslova Izraela


Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, Dragan Čović razgovarao je sa ministrom vanjskih poslova Izraela, Avigdorom Libermanom u vezi stajališta Bosne i Hercegovine prilikom glasanja u Vijeću sigurnosti Ujedinjenih naroda o članstvu Palestine u UN-u.
Kako je naglasio gospodin Čović, u Bosni i Hercegovini će se nastojati pronaći balans po ovom pitanju. Prema njegovim riječima, stajalište Bosne i Hercegovine prilikom glasanja u Vijeću sigurnosti neće biti stav jedne osobe, već će se kroz nadležne institucije pronaći rješenje s ciljem zauzimanja jedinstvenog stava.

Ministar vanjskih poslova Izraela je upoznao člana Kolegija Doma naroda PSBiH sa aktuelnom političkom situacijom u svojoj zemlji, kao i aktivnostima koje se provode kada su u pitanju rješenja određenih problema između Izraela i Palestine. Istovremeno, Dragan Čović je tokom današnjeg razgovora informirao Avigdora Libermana o političkim događanjima u Bosni i Hercegovini, s posebnim naglaskom na tok uspostave vlasti na državnom nivou. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću