MENI
19.10.2011

Održana sjednica Komisije za vanjsku trgovinu i carine



Na danas održanoj 7. sjednici Komisije za vanjsku trgovinu i carine Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, jednoglasno su podržani principi Prijedloga Zakona o sistemu državne pomoći u Bosni i Hercegovini, čiji je predlagač Vijeće ministara BiH.
K' znanju je primljena Zabilješka o posjeti članova Komisije Izvozno kreditnoj agenciji BiH i Izvještaj sa okruglog stola „Akcioni plan za razvoj strategije za sigurno snadbijevanje hranom u Bosni i Hercegovini“.

U sklopu upoznavanja sa stanjem i problemima upravljanja i održavanja graničnih prijelaza u Bosni i Hercegovini, Komisija je usvojila zaključak kojim se obavezuje Uprava za indirektno oporezivanje BiH (UIO) i Državna granična služba BiH (DGS) da u roku od 15 dana dostave Informaciju o stanju na graničnim prijelazima Bosne i Hercegovine, u koju bi bile uključene informacije i drugih institucija koje u skladu sa zakonom imaju obavezu rada u ovoj oblasti. Istim zaključkom se traži da Informacija sadrži i Mišljenje o kvalitetu graničnih prijelaza, kao i o realizaciji projekta integralnog upravljanja granicom. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću