MENI
18.10.2011

Održana sjednica Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH

 
Na danas održanoj 6. sjednici Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, nije podržan Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sprečavanju pranja novca i finansiranja terorističkih aktivnosti, čiji je predlagač Vijeće ministara BiH.
Članovi Zajedničke komisije nisu primili k znanju Informaciju o stanju sigurnosti u Bosni i Hercegovini u 2010. godini, dok su primili k znanju Informaciju o stanju sigurnosti u Bosni i Hercegovini za period januar - mart 2011. godine. Podnosilac navedenih informacija je Ministarstvo sigurnosti Bosne i Hercegovine.

S obzirom da su u međuvremenu dostavljeni novi materijali u vezi Revidirane informacije o nestanku 11.530 kg TNT-a i 7-8.000 tromblonskih mina prilikom uništavanja višaka naoružanja, streljiva i minsko-eksplozivnih sredstava, čiji je podnosilac Ministarstvo odbrane Bosne i Hercegovine, zaključeno je da se razmatranje i izjašnjavanje odgodi za narednu sjednicu, uz obavezno prisustvo predstavnika nadležnih institucija koje su učestvovale u sačinjavanju Revidirane informacije.
Usvojena je Informacija, kao i prijedlozi zaključaka sa određenim izmjenama, s održane radionice o temi: Zakonodavni okvir, nadležnosti i planovi institucija Bosne i Hercegovine iz oblasti odbrane i sigurnosti, čiji je podnosilac Zajednička komisija za odbranu i sigurnost BiH. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću