MENI
13.10.2011

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH dr. Denis Bećirović razgovarao sa predsjednikom Mađarske


Tokom boravka u Budimpešti na Petoj konferenciji predsjednika parlamenata zemalja Zapadnog Balkana, predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Denis Bećirović susreo se sa predsjednikom Republike Mađarske, Palom Schmittom.
U otvorenom i konstruktivnom razgovoru predsjedavajući Bećirović zahvalio se na sveukupnoj pomoći Mađarske Bosni i Hercegovini na njenom evropskom putu, naglasivši kako saradnja dvije države i u narednom periodu treba biti uspješna i intezivna. Fizičkom povezivanju građana BiH i Mađarske svakako će doprinijeti i koridor 5C čime će se stvoriti još povoljnije pretpostavke za povezivanje poslovnih ljudi dvije države, rekao je dr. Bećirović.
Prijateljske odnose dvije zemlje nužno je osnažiti intezivnijom ekonomskom saradnjom i sveukupnim jačanjem veza između Bosne i Hecegovine i Mađarske, zaključeno je tokom susreta predsjedavajućeg Bećirovića sa predsjednikom Republike Mađarske. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću