MENI
7.10.2011.

Предсједавајући Представничког дома др Денис Бећировић примио делегацију Библиотеке за слијепа и слабовидна лица Босне и Херцеговине



Библиотека за слијепа и слабовидна лица Босне и Херцеговине једна је од седам институција културе којој због небриге државе пријети трајно гашење. На тај начин 1158 корисника из БиХ, региона али из бројних земаља у којој данас живе Босанци и Херцеговци остали би без незамјењивог приступа писаној ријечи као једином истинском свијетлу које им је доступно, истакнуто је током данашњег сусрета предсједавајућег Представничког дома Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине др Дениса Бећировића са руководством и читаоцима Библиотеке.
- Октобар је мјесец књиге али и мјесец чији се 15-и дан обиљежава као Дан бијелог штапа и ово је свакако прилика да снажно укажемо на небригу према овој установи која је за њене чланове од животне важности, рекао је приликом сусрета др Бећировић и додао да ће као предсједавајући Представничког дома заједно са другим парламентарцима покушати учинити све како би Библиотека за слијепа и слабовидна лица имала статус какав такве институције имају у другим државама а не да се из државног Буџета за њен рад у овој години не издвоји нити једна конвертибилна марка.
Директор Библиотеке Сакиб Плех навео је као поразну чињеницу да је данашњи састанак први који представници ове институције има са било којим руководиоцем Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине од 1995. године када је Библиотека проглашена јавном установом од значаја за Босну и Херцеговину. Иначе, током разговора у којем су учествовали и посланик у Представничком дому и такођер члан Библиотеке Аднан Башић као и њени најактивнији читаоци, истакнут је низ примјера у којима је Библиотека слијепим лицима помогла не само да избјегну статус социјалних случајева него и да заврше школе и факултете, запосле се, те постану корисни чланови друштва, и у Босни и Херцеговини и у иностранству. (крај)

ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу