MENI
30.9.2011

Predsjedavajući Predstavničkog doma dr. Denis Bećirović razgovarao s otpravnikom poslova Ambasade R Mađarske


Mađarska će nastaviti pružati podršku Bosni i Hercegovini, kao cjelovitoj, suverenoj i nezavisnoj državi na njenom putu ka euroatlantskim integracijama. Vjerujemo da će u narednom periodu doći do snažnijih političkih koraka koji bi doprinjeli bržem napretku vaše zemlje, istakao je otpravnik poslova Ambasade Republike Mađarske Lajos Kohari tokom razgovora sa predsjedavajućim Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Denisom Bećirovićem.
Predsjedavajući Predstavničkog doma dr. Denis Bećirović upoznao je gosta sa intezitetom rada Predstavničkog doma i naglasio kako je državni parlament spreman preuzeti dio odgovornosti za usklađivanje zakonodavstva sa evropskim standardima.
Prema riječima g. Koharia Bosna i Hercegovina je jedna od prioriteta mađarske vanjske politike i spremna je podijeliti svoja iskustva i dodatno jačati odnose dvije zemlje, kako na političkom tako i na privrednom nivou. Sagovornici su se složili, da Bosna i Hercegovina i Mađarska, kao prijateljske zemlje koje nemaju otvorenih pitanja trebaju unaprijediti ekonomsku saradnju i stvarati uvjete za intezivnije povezivanje privrednika. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću