MENI
29.9.2011

Predsjedavajući Predstavničkog doma, dr. Denis Bećirović razgovarao s ambasadoricom Kanade


Ima mnogo prostora za intenzivniju saradnju Bosne i Hercegovine i Kanade, zemalja čiji prijateljski odnosi imaju dugu istoriju, istaknuto je prilikom današnjeg susreta predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Denisa Bećirovića i ambasadorice Kanade za Bosnu i Hercegovinu Tamare Gutman. Činjenica je da je Ambasada Kanade u našoj zemlji prestala sa radom međutim, čine se napori da se u skoroj budućnosti otvori stalno konzularno predstavništvo koje bi otvorilo prilike za bolju saradnju.
Ambasadorka Gutman danas je pohvalila rad Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine od njegovog formiranja do danas i kao članica Vijeća za implementaciju mira (PIC) izrazila nadu da će naša zemlja uskoro dobiti novo Vijeće ministara. Od nove državne vlade, kako je rekla, očekuje se i da još aktivnije radi na konačnom rješavanju problema izbjeglih i raseljenih lica i izbjegličkih centara koji u Bosni i Hercegovini još uvijek postoje.
Inače, danas je istaknuto da postoji interes i za intenzivniju međuparlamentarnu saradnju dvije zemlje. Ambasadorka Kanade prenijela je pozdrave predsjednika dva doma Parlamenta Kanade kao i njihov poziv da se već početkom naredne godine organizira susret najviših parlamentarnih delegacija Bosne i Hercegovine i Kanade kao i da se realiziraju i programi saradnje s ciljem razmjene iskustava i jačanja kapaciteta parlamentarnih službi i državnih službenika. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću