MENI
28.9.2011

Susreti Kolegija Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH tokom službene posjete Narodnoj skupštini Republike Srbije


Prvog dana posjete Narodnoj skupštini Republike Srbije, članovi Kolegija Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost Bosne i Hercegovine koju čine predsjedavajuća Dušanka Majkić i zamjenici predsjedavajuće Borjana Krišto i Šefik Džaferović održali su sastanke sa članovima Odbora za odbranu i bezbjednost, Odbora za ustavna pitanja, Zakonodavnog odbora, Odbora za inostrane poslove i Odbora za evropske integracije Narodne skupštine Republike Srbije.
Razmijenjena su mišljenja o radu parlamentarnih tijela, daljeg unapređenja bilateralne i regionalne saradnje, te intenziviranju parlamentarne saradnje u cjelini.
Članove Kolegija Zajedničke komisije primila je prof. dr. Slavica Đukić Dejanović, predsjednica Narodne skupštine Republike Srbije. Tokom razgovora potvrđena je obostrana želja za unapređenje bilateralnih odnosa, saradnje i češćih kontakata. Gospođa Đukić Dejanović najavila je da će u najskorije vrijeme posjetiti Bosnu i Hercegovinu i time dati dodatni podsticaj razvoju prijateljskih i dobrosusjedskih odnosa. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću