MENI
27.9.2011

Delegacija Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH u službenoj posjeti Republici Srbiji


Predsjedavajuća Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH, Dušanka Majkić i njeni zamjenici Borjana Krišto i Šefik Džaferović 28. i 29. septembra boravit će u službenoj posjeti Narodnoj skupštini Republike Srbije i Ministarstvu odbrane R Srbije.
Ovo je prva posjeta Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost PSBiH Odboru za odbranu i bezbjednost NS R Srbije, a cilj posjete je jačanje bilateralne i regionalne saradnje.
Prvog dana posjete, u srijedu (28. septembra) delegacija Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine susrest će se sa predsjednicom Narodne skupštine R Srbije, Slavicom Đukić Dejanović. Tokom dana predviđeni su i razgovori sa članovima Odbora za obranu i bezbjednost, Odbora za ustavna pitanja i Zakonodavnog odbora, kao i sastanak sa članovima Odbora za inostrane poslove i Odbora za evropske integracije.
U četvrtak, 29. septembra bosanskohercegovačka delegacija imat će susrete u Ministarstvu odbrane Republike Srbije i Generalštabu Vojske Srbije, kao i Centru za mirovne operacije. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću