MENI
23.9.2011

Održana sjednica Odbora za žalbe građana


Na danas održanoj 29. sjednici Odbora za žalbe građana na rad policijskih službenika u policijskim tijelima BiH, prihvaćena je jedna predstavka na rad pripadnika Granične policije BiH, dok u slučaju druge predstavke čiji je izvjestilac također bio predsjedavajući Odbora, Mate Miletić utvrđeno da Odbor nije nadležan za donošenje konačne odluke.
Sa sadržajima predstavki na rad pripadnika Granične policije BiH članove Odbora su upoznali Ermin Pešto, Amela Bašić i Hamida Karčić. Prihvaćena je predstavka Hamide Karčić, za predstavku Amele Bašić je utvrđeno da je neosnovana, dok će po predstavci Ermina Pešte odluka biti donesena na narednoj sjednici. Predstavka na rad pripadnika Državne agencije za istrage i zaštitu, čiji je izvjestilac bio Borislav Radić, je prihvaćena.
Odbor se upoznao sa sadržajem predstavke na rad pripadnika Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, izvjestilac Marijan Milićević, dok je odlučeno da će na narednoj sjednici biti donesena odluka po predstavci na rad pripadnika Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH izvjestioca Danice Berić. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću