MENI
23.9.2011

Predsjedavajući Doma naroda Ognjen Tadić razgovarao s ambasadorom R Srbije u BiH


Jačanje ekonomske saradnje treba biti u fokusu odnosa dvije zemlje istaknuto je tokom sastanka predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Ognjena Tadića s ambasadorom Republike Srbije u BiH Ninoslavom Stojadinovićem. U narednom periodu potrebno je i uskladiti zakonska rješenja kako bi se građani dvije države osjećali jednako dobro u obje sredine.
Prema riječima predsjedavajućeg Tadića, Bosna i Hercegovina podržava ustavni poredak Srbije i poštivanje Rezolucije UN 1244, a potrebno je i pružiti podršku ovoj prijateljskoj zemlji kako bi ona bila pokretačka snaga na putu zemalja Zapadnog Balkana ka Evropskoj uniji. Istovremeno, po riječima ambasadora Stojadinovića, Srbija u potpunosti podržava Okvirni mirovni sporazum i izražava nadu da će u skoroj budućnosti biti formirano Vijeće ministara BiH kako bi izvršna vlast Bosne i Hercegovine mogla funkcionirati u punom kapacitetu.
Predsjedavajući Tadić danas je izrazio i podršku daljem jačanju saradnje u skladu sa sporazumom o specijalnim vezama Srbije i Republike Srpske. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću