MENI
22.9.2011

Članovi Komisije za vanjsku trgovinu i carine Predstavničkog doma posjetili Izvozno kreditnu agenciju BiH


Predsjedavajući Komisije za vanjsku trgovinu i carine Predstavničkog doma PSBiH Borislav Bojić i članovi Komisije, Nermina Ćemalović i Nermin Purić, posjetili su Izvozno kreditnu agenciju BiH (IGA) povodom 15 godina njenog uspješnog rada.
Cilj posjete bio je upoznavanja sa načinom rada IGA-e i ulogom koju ima u ukupnim ekonomskim kretanjima države, o čemu je članovima Komisija govorila generalna direktorica IGA-e, Lamija Kozarić-Rahman kroz prezentaciju pod nazivom „Od projekta Svjetske banke do oficijelne Izvozno kreditne agencije BiH“.
Predsjedavajući i članovi Komisije za vanjsku trgovinu i carine, podržali su rad IGA-e, uz konstataciju da bi se rad agencije mogao nastaviti uz aktivnu podršku države, otvaranje „državnog računa“ i mandat kojim bi joj se omogućilo da u ime i za račun države može davati osiguranje i garancije za izvozne ugovore, čime bi se direktno podržali privredni subjekti koji se bave izvozom.
Inače, odlukom Vijeća ministara BiH IGA je formirana kao jedinstvena organizacija za područje BiH, a od 2004. djeluje na osnovu Zakona o osnivanju Izvozno-kreditne agencije Bosne i Hercegovine. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću