MENI
22.9.2011

Poslanik Azra Hadžiahmetović na godišnjem zasjedanju MMF-a i Svjetske banke u Washingtonu


Poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine i alternativni guverner BiH pri Međunarodnom monetarnom fondu (MMF), Azra Hadžiahmetović učestvovat će na Godišnjem zasjedanju MMF-a i Svjetske banke, koje se održava u Washingtonu od 23. do 25. septembra 2011. godine.
Cilj održavanja je promoviranje partnerstva, saradnje, razmjene iskustava i novih ideja radi poboljšanja stanja u kojem se trenutno nalazi svjetska ekonomija.
Kako je najavljeno, tokom trodnevnog zasjedanja pokušat će se pronaći rješenja za finansijske i razvojne izazove, obratit će se pozornost na prilike u globalnoj ekonomiji s naglaskom na rast, finansijsku stabilnost, razvoj poslovnih mogućnosti, ravnopravnosti na tržištu, izazovima tržišta, kao i na druga pitanja.
Na Godišnjem zasjedanju učešće su najavili predsjednici MMF-a i Svjetske banke, guverneri banaka, te predstavnici privatnog sektora i civilnog društva, koji će u vidu sastanaka i bilateralnih susreta imati priliku razgovarati o mnogobrojnim temama. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću