MENI
21.9.2011

Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma PSBiH, Milorad Živković na Konferenciji o borbi protiv korupcije


Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma PSBiH i predsjedavajući Komisije za izbor i praćenje rada Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije, Milorad Živković, učestvovat će na radionici „Rad javne službe u budućnosti – borba protiv korupcije, usmjeravanje rezultata“, koja se održava u Batumiju u Gruziji od 22. do 24. septembra 2011.g.
Cilj radionice koju organizira Ministarstvo pravde Gruzije u saradnji sa Agencijom za međunarodni razvoj i Evropskom komisijom, je razmjena iskustava učesnika skupa na temu borbe protiv korupcije sa fokusom na efikasne metode rada javne službe.
Planirano je da tokom radionice predstavnici Vlade Gruzije prezentiraju uspjehe ostvarene u borbi protiv korupcije i poboljšanju rada javnih službi pri čemu će poseban akcenat, kako je najavljeno, biti stavljen na informacione tehnologije kao ključ za poboljšanje rada javnih službi. Učesnici skupa će pored prezentiranja iskustava svojih zemalja imati priliku i da postavljaju pitanja o provedenim reformama i radu agencija za borbu protiv korupcije. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću