MENI
14.9.2011

Održana sjednica Zajedničke komisije za administrativne poslove


Na danas održanoj 4. sjednici Zajedničke komisije za administrativne poslove Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, primljen je k znanju Polugodišnji izvještaj o izvršenju budžeta za period od 01.01. do 30.06.2011. godine, i usvojena je Projekcija budžeta PSBiH za 2012. godinu. Odlučeno je da Kolegij Zajedničke komisije za administrativne poslove PSBiH predstavlja Zajedničku komisiju na razgovorima u Ministarstvu finansija i trezora BiH.
Odgođeno je izjašnjavanje o Prijedlogu izmjene i dopune Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta u Sekretarijatu PSBiH. Zaključeno je da Kolegij Sekretarijata PSBiH, u roku od 15 dana, dostavi novi Prijedlog izmjena i dopuna Pravilnika, imajući u vidu primjedbe iznesene na današnjoj sjednici, kao i primjedbe iz mišljena kolegija oba doma PSBiH.
Usvojen je Nacrt poslovnika o radu Zajedničke komisije za administrativne poslove PSBiH, i riješen Zahtjeva za obavljanje dodatnog posla van radnog vremena. 
Odgođeno je izjašnjavanje o Informaciji Kolegija Sekretarijata PSBiH, u vezi realizacije Zaključka Zajedničke komisije za administrativne poslove PSBiH, a koji je usvojen na 3. sjednici Zajedničke komisije.
Također, članovi su danas verificirali rješenja o godišnjim odmorima poslanika, delegata i Parlamentarnog vojnog povjerenika BiH.
Verificirana su i rješenja o ostvarivanju prava na razliku plaće, o pravu na naknadu za učešće u radu Komisije za izbor i imenovanje, o pravu na naknadu za učešće u radu Privremene zajedničke komisije oba doma PSBiH za provođenje procedure za izbor tri člana Upravnog odbora Agencije za razvoj visokog obrazovanja i osiguranja kvalitete, kao i rješenje o određivanju koeficijenta za obračun plaće.
Verificirana je Odluka o stjecanju statusa stalno zaposlenog u PSBiH, te Odluka o odobravanju naknade za odvojeni život. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću