MENI
14.9.2011

Članovi Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH na seminaru “Izgradnja integriteta u razvijanju odbrane“


Centar za obuku i podršku mirovnim operacijama (PSOTC) u saradnji sa Mornaričkom postdiplomskom školom Sjedinjenih Američkih Država (NPS) će organizovati dvodnevni seminar za predstavnike Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine. Seminar će se organizovati 15. i 16. septembra 2011. u zgradi PSOTC -a u kampu Butmir.
Učesnici seminara su: članovi Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost Parlamentarne skupštine BiH, zamjenica ministra odbrane Bosne i Hercegovine, gđa Marina Pendeš, predstavnici Odjela za sigurnosnu saradnju Misije OSCE u BiH, predstavnici Ambasade SAD u BiH, predstavnici NPS-a i PSOTC-a.
Podsjećamo da je Centar za obuku i podršku mirovnim operacijama (PSOTC), kao multinacionalni projekt osamnaest (18) država (Austrije, BiH, Danske, Finske, Francuske, Hrvatske, Mađarske, Makedonije, Nizozemske, Norveške, Njemačke, Poljske, Sjedinjenih Država, Srbije, Švajcarske, Švedske, Turske i Velike Britanije) osnovan 2003. godine s ciljem pružanja profesionalne obuke za novu generaciju vojnika i pripadnika policijskih i sigurnosnih struktura s ciljem uspostavljanja uže saradnje, kako između zemalja partnera, tako i civilno-vojnih struktura unutar Bosne i Hercegovine. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću