MENI
12.9.2011

Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma, dr. Božo Ljubić primio u oproštajnu posjetu ambasadora Japana u BiH


Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine dr. Božo Ljubić primio je danas u Mostaru u oproštajnu posjetu ambasadora Japana u Bosni i Hercegovini Nj. E. Futao Motaia. Ambasador Motai je istaknuo da nakon šest godina nosi vrlo lijepe uspomene iz BiH.
Ovom prigodom naglašena je uspješna saradnja BiH i Japana. Dr. Ljubić je potcrtao posebno konstruktivnu saradnju i zauzetost Japana u pružanju pomoći BH u poslijeratnom periodu, tim više što Japan nema direktnih političkih interesa u BiH.
Ambasador Futao Motai se zanimao i za proces pregovaranja za uspostavu vlasti nakon Općih izbora. Dr. Ljubić je između ostaloga kazao da je održan prvi multilateralni sastanak stranaka u Mostaru koje imaju kapacitet formirati izvršnu vlast u BiH koja bi bila u stanju provesti neophodne reforme kao i promjene Ustava. Naime, stranke prisutne na sastanku u Mostaru nose preko tri četvrtine izbornoga legitimiteta i preko dvije trećine legitimiteta od svakoga konstitutivnoga naroda.
Dr. Ljubić je izrazio želju da će se dobri odnosi između BiH i Japana i dalje razvijati te je poželio sve najbolje u životu ambasadoru Motai. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću