MENI
10.9.2011

Pismo predsjedavajućeg Predstavničkog doma, dr. Denisa Bećirovića predsjedniku Predstavničkog doma Kongresa SAD


Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Denis Bećirović povodom desetogodišnjice od terorističkog napada, 11. septembra u Sjedinjenim Američkim Državama uputio je pismo predsjedniku Predstavničkog doma Kongresa SAD, Johnu Boehneru.

Tekst pisma prenosimo u cjelini:

"Poštovani gospodine predsjedniče,
Koristim priliku da Vam, u ime Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovinе i u svoje lično ime, uputim izraze iskrenog poštovanja.
Građani Bosne i Hercegovine se, već desetu godinu pridružuju milionima ljudi širom svijeta koji se prisjećaju tragičnih događaja i odaju dužno poštovanje nevinim žrtvama terorističkih napada od 11. septembra 2001. godine na tornjeve Svjetskog trgovinskog centra u Njujorku i zgradu Pentagona u Vašingtonu. Deset godina od ovog užasnog terorističkog čina, s tugom i sjetom prisjećamo se svih Amerikanaca koji su svoje živote izgubili u terorističkom ataku na Vašu zemlju, na temelje slobodarskih demokratskih vrijednosti, po kojima su Sjedinjene Američke Države prepoznatljive da baštine ideale slobode, prava, jednakosti i demokratije.
Hrabrost i istrajnost koje su Vaši građani i država pokazali nakon 11. septembra 2001. godine pouka su cijelom svijetu kako se nositi sa opasnostima globaliziranog svijeta u kojem terorizam predstavlja jedan od najvećih rizika.
Dozvolite mi da ponovim da građani Bosne i Hercegovine, s posebnim senzibilitetom dijele saosjećanje i tugu sa porodicama nastradalih u terorističkom napadu 11. septembra 2001. godine u Njujorku i Vašingtonu i građanima SAD-a zbog proživljenih najtežih trenutaka njihove novije historije." (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću