MENI
6.9.2011

Održana sjednica Komisije za finansije i budžet Predstavničkog doma


Na danas održanoj 6. sjednici Komisije za finansije i budžet Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, podržana su načela Prijedloga zakona o izmjeni Zakona o izmirenju obaveza po osnovi računa stare devizne štednje, predlagač Vijeće ministara BiH.
Primljena je k znanju Informacija o stanju javne zaduženosti BiH na dan 31.12.2010. g., čiji je podnosilac Ministarstvo finansija i trezora BiH. Donesen je zaključak u kojem je predloženo Predstavničkom domu da zatraži informaciju od Ministarstva finansija i trezora BiH o broju i iznosu nerealiziranih kreditnih sredstava, kao i iznosu plaćenih kamata po istim. Također, zaključeno je da se predloži Predstavničkom domu da od Ureda za reviziju institucija BiH traži izvršenje revizije finansijskog poslovanja Centralne banke BiH.
Razmatrana je Inicijativa Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH za izmjene i dopune Zakona o akcizama i Zakona o porezu na dodanu vrijednost, podnosilac Predstavnički dom Parlamenta FBiH. Donesen je zaključak u kojem je rečeno kako je Komisija primila k znanju Mišljenje Uprave za indirektno oporezivanje BiH u vezi Inicijative, kao i da je Mišljenje dostavljeno Predstavničkom domu Parlamenta FBiH.
Usvojen je Nacrt budžeta Ureda za reviziju institucija BiH za 2012. godinu, i primljeno je k znanju šestomjesečni finansijski izvještaj Ureda za reviziju institucija BiH, na dan 30.06.2011. godine. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću