MENI
6.9.2011

Rukovodstvo Zajedničke komisije za nadzor nad radom OSA BiH na Trećoj regionalnoj konferenciji


Predsjedavajući, Mirsad Đugum i zamjenik predsjedavajućeg Zajedničke komisije za nadzor nad radom Obavještajnо-sigurnosne agencije BiH, Staša Košarac, će učestvovati na Trećoj regionalnoj konferenciji parlamentarnih tijela za nadzor nad radom sigurnosnih i obavještajnih službi zemalja Jugoistočne Evrope, koja se održava u Beogradu 7. i 8. septembra 2011.godine.
Predviđeno je da se na početku Konferencije učesnicima obrate predsjedavajuća Narodne skupštine Republike Srbije, dr. Slavica Đukić-Dejanović, zamjenik šefa Misije OSCE-a, Thomas Moore i zamjenik direktora Ženevskog centra za demokratsku kontrolu Oružanih snaga (DCAF), dr. Philipp Fluri.
Rad konferencije će se odvijati kroz tri sesije na kojima će se, između ostalog, govoriti o praksi, standardima i iskustvima u zaštiti tajnih podataka, uporednim iskustvima u vezi pristupa podacima od strane parlamentarnih tijela odgovornih za nadzor obavještajno-sigurnosnih agencija, iskustvima u pristupu podacima koji imaju oznaku tajnosti, kao i zaštiti ljudskih prava i javnoj odgovornosti obavještajnih službi. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću