MENI
6.9.2011

Predsjedavajući Predstavničkog doma, dr. Denis Bećirović razgovarao sa predsjednikom Akademije nauke i umjetnosti BiH, akademikom Božidarom Matićem


Snažnija podrška nauci jedan je od načina da Bosna i Hercegovina uhvati korak sa razvijenim zemljama istaknuto je prilikom današnjeg susreta predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, dr. Denisa Bećirovića i predsjednika Akademije nauka i umjetnosti Bosne i Hercegovine, akademika Božidara Matića.
Predsjedavajući Bećirović upoznao je gosta s aktivnostima Predstavničkog doma, te istakao da kada je riječ o Akademiji, kao krovnoj instituciji nauke i umjetnosti, od posebnog značaja je njena samostalnost i multietničnost.
Akademik Matić zahvalio se predsjedavajućem Bećiroviću na prijemu, istaknuvši da je rijetkost da se neko od organa vlasti sjeti Akademije. "S obzirom da Akademija poštuje svjetska pravila da se ne smije baviti dnevno političkim pitanjima", rekao je akademik Matić "stoga je ovaj susret samo prilika za sagledavanje stanja i aktivnosti Akademije".
Razgovarajući o Naučno tehnološkoj strategiji BiH koju je sačinila Akademija sagovornici su istaknuli da je potrebna njena bolja promocija i upoznavanje sa njenim sadržajem. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću