MENI
5.9.2011

Održana sjednica Vijeća nacionalnih manjina


Na danas održanoj 18. sjednici Vijeća nacionalnih manjina BiH, primljena je k znanju Informacija sa 3. sjednice Zajedničke komisije za ljudska prava, prava djeteta, mlade, imigraciju, izbjeglice, azil i etiku u vezi procedure imenovanja novog saziva Vijeća nacionalnih manjina BiH.
Članovi Vijeća informirani su o formiranju radne grupe Zajedničke komisije za ljudska prava, prava djeteta, mlade, imigraciju, izbjeglice, azil i etiku koja će pripremiti Javni poziv za izbor novog saziva Vijeća nacionalnih manjina BiH.
Primljena je k znanju Informacija sa sjednice Upravnog odbora za izradu Strategije za rješavanje problema nacionalnih manjina u BiH. Zaključeno je da se za člana Upravnog odbora za izradu Strategije predloži predsjedavajući Vijeća nacionalnih manjina BiH, Nedžad Jusić, te kao stručnjak na izradi Strategije Tihomir Knežiček, član Vijeća nacionalnih manjina BiH. Također, zaključeno je da svi članovi Vijeća u skladu sa stručnosti, odluče u kojoj će radnoj grupi biti tokom izrade Strategije. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću