MENI
1.9.2011

Započeta sjednica Nezavisne komisije za praćenje uvjeta boravka u zavodima, postupanje i poštivanje ljudskih prava osoba nad kojima se izvršavaju krivične sankcije i druge mjere



Na danas započetoj 12. sjednici Nezavisne komisije za praćenje uvjeta boravka u zavodima, postupanje i poštivanje ljudskih prava osoba nad kojima se izvršavaju krivične sankcije i druge mjere koje je izrekao Sud BiH, strani sudovi za djela predviđena Krivičnim zakonom BiH ili međunarodnim ugovorom čija je potpisnica BiH ili drugi sud u skladu sa zakonom BiH, usvojen je Zapisnik i razmatran je Izvještaj o posjeti Pritvorskoj jedinici na državnom nivou pri Ministarstvu pravde BiH, čije je sjedište u Sarajevu.
U vezi predstavke osuđenih osoba pred Sudom BiH na izdržavanju kazne u Kazneno-popravnom zavodu Foča, odlučeno je da se uputi dopis Kolegiju Sekretarijata PSBiH i Zajedničkoj komisiji za administrativne poslove PSBiH s ciljem osiguranja sredstava kako bi se realizirala posjeta KPZ-u Foča, kao i osiguranje sredstava za posjete koje Nezavisna komisija namjerava realizirati do kraja 2011. godine.
Nakon razmatranja pomenutih materijala, odlučeno je da se u nastavku sjednice, čiji datum održavanja će biti naknadno određen, usvoji Izvještaj o posjeti Pritvorskoj jedinici na državnom nivou pri Ministarstvu pravde BiH, kao i utvrdi Radni nalog za narednu posjetu nekom od KPZ-a. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću