MENI
28.7.2011

Predsjedavajući Predstavničkog doma, dr. Denis Bećirović primio u nastupnu posjetu ambasadoricu SR Njemačke u BiH


Bosanskohercegovačka politička elita treba stvoriti pozitivnu sliku o Bosni i Hercegovini i podsticati povjerenje i optimizam u njenu budućnost, a uz više dijaloga, kompromisa i međusobnog uvažavanja ova država će sigurnim koracima krenuti naprijed ka Evropskoj uniji i NATO-u, istakli su danas predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, dr. Denis Bećirović i ambasadorica Savezne Republike Njemačke u BiH, Ulrike Maria Knotz.
Tokom nastupne posjete ambasadorica Knotz pohvalila je rad Predstavničkog doma koji je, u posljednja dva mjeseca, obilježen najintezivnijim radom. To je, dodala je, jedan od koraka za stvaranje pozitivnog odnosa građana prema najvišoj zakonodavnoj instituciji.
Predsjedavajući dr. Bećirović zahvalio se na sveukupnom doprinosu i podršci Njemačke na bilateralnom i multilateralnom nivou, a po njegovim riječima prijateljski odnosi dvije zemlje dodatno bi bili unaprijeđeni jačom ekonomskom saradnjom i većim brojem investitora iz SR Njemačke.
Također, dr. Bećirović danas je izrazio zadovoljstvo činjenicom da Njemačka nije spremna na bilo kakve razgovore koji dovode u pitanje teritorijalni integritet i suverenitet Bosne i Hercegovine, te izrazio uvjerenje da će SR Njemačka i kao članica Evropske unije imati razumijevanja za napore koje BiH ulaže kako bi ispunila neophodne uvjete za približavanje EU.
Međuparlamentarnu saradnju Parlamentarne skupštine BiH i Parlamenta SR Njemačke sagovornici su ocijenili izuzetno uspješnom. Zahvaljujući njoj, do sada su realizirani brojni susreti radnih tijela a pri parlamentima su formirane grupe prijateljstva koje garantiraju da će uspješna saradnja biti nastavljena i u budućnosti. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću