MENI
27.7.2011

Održana sjednica Zajedničke komisije za administrativne poslove


Na danas održanoj 3. sjednici Zajedničke komisije za administrativne poslove Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, članovi su se upoznali sa nadležnostima Zajedničke komisije.
U vezi administrativno-tehničkih pitanja rada Zajedničke komisije, odlučeno je da pitanja koja nisu rješena poslovničkim odredbama oba doma kao i drugim podzakonskim aktima koji uređuju njegov rad, budu uvrštena prilikom izrade nacrta Poslovnika o radu Zajedničke komisije. Također, donesena je odluka na koji način će se članovima dostavljati ispis o glasanju na sjednicama Zajedničke komisije, kao i njihova verifikacija. Kada je u pitanju postavljanje materijala Zajedničke komisije na web stranicu PSBiH pomoću programa OWIS, odlučeno je da se prilikom donošenja konačnog stava u obzir uzme i Zakon o zaštiti osobnih podataka.
Primljena je k znanju Informacija u vezi tehničkih ispravki prijedloga akata usvojenih na 2. sjednici Zajedničke komisije.
Primljen je k znanju Izvještaj o izvršenju budžeta za period 01.01.-30.09.2010. godine, Godišnji izvještaj o izvršenju budžeta za period 01.01.-31.12.2010. godine, i Izvještaj o izvršenju budžeta za period 01.01.-31.03.2011. godine.
Odlučeno je da se donese odluka privremenog karaktera kako bi se utvrdila visina naknade za rad i ostali materijalni troškovi predstavnika akademske zajednice i nevladinog sektora u Komisiji za izbor i praćenje rada Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije, do donošenja konačne odluke kojom će ovo pitanje biti rješeno.
Na sjednici su donesene i odluke u vezi Zahtjeva od 14.02.2011. godine u vezi preispitivanja Rješenja od 20.01.2011. godine, Molbe za odobravanje sredstava za korištenje mobilnog telefona, Zahtjeva za donošenje odluke o prestanku prava na naknadu za odvojeni život, kao i Rješenja o prestanku radnog odnosa poslanika po sili zakona zbog odlaska u penziju i Zahtjeva za profesionalizaciju.
Također, donesena je odluka o angažiranju osobnog pratioca poslanika. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću