MENI
26.7.2011

Održana sjednica Komisije za finansije i budžet Predstavničkog doma



Na danas održanoj 4. sjednici Komisije za finansije i budžet Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, usvojeni su izvještaji o radu Ministarstva finansija i trezora BiH, Agencije za javne nabavke BiH, Uprave za indirektno oporezivanje BiH i Ureda za razmatranje žalbi BiH u 2010. godini. Izvještaji o poslovanju navedenih institucija u 2010. godini, su sadržana u Izvještaju o radu Vijeća ministara BiH za 2010. godinu. Tokom rasprave o radu Uprave za indirektno oporezivanje BiH zaključeno je kako se podržava Izvještaj o radu za 2010. godinu, uz konstataciju postojanja određenih problema u poslovanju Uprave, te da treba poduzeti mjere kako bi se isti uklonili. Također, zaključeno je da je potrebno održati i tematsku sjednicu sa predstavnicima Uprave, kako bi se razgovaralo o problemima u poslovanju ove institucije.
Usvojen je Izvještaj o radu Ureda za razmatranje žalbi u 2010. godini, čiji je podnosilac Ured za razmatranje žalbi.
Odgođeno je izjašnjavanje o Inicijativi Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH za izmjene i dopune Zakona o akcizama i Zakona o porezu na dodanu vrijednost, do dostave mišljenja Upravnog odbora Uprave za indirektno oporezivanje BiH.
Obavljeno je uvodno izlaganje predsjedavajućeg Komisije, zamjenika generalnog revizora BiH kao i prezentacija saradnika Projekta USAID-a PSP u BiH u vezi metodologije razmatranja nove generacije revizorskih izvještaja o finansijskom poslovanju budžetskih korisnika u 2010. godini.
Razmatrana je predstavka Samostalnog sindikata državnih i policijskih službenika i zaposlenika u institucijama BiH, sudskoj vlasti i javnim ustanovama BiH (SPDS-a), u vezi ostvarivanja prava na naknadu za prijevoz na posao i prijevoz s posla u institucijama BiH. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću