MENI
21.7.2011

Održana sjednica Ustavnopravne komisije Predstavničkog doma


Na danas održanoj 5. sjednici Ustavnopravne komisije Predstavničkog doma, utvrđeno je postojanje Ustavnog osnova, ali nisu podržani principi Prijedloga zakona o izmjeni Zakona o ministarstvima i drugim organima uprave Bosne i Hercegovine, čiji je predlagač Vijeće ministara BiH.
Usvojen je zaključak da povodom Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o prebivalištvu i boravištu državljana Bosne i Hercegovine, čiji je predlagač Vijeće ministara BiH, 6.09.2011.g. bude održana Javna rasprava, na koju će, između ostalih, biti pozvani predstavnici Vijeća ministara BiH, tačnije, Ministarstva civilnih poslova, Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice, Ministarstva sigurnosti, zatim predstavnici OSA-e, SIPA-e, pravosudnih institucija BiH i entiteta, udruženja izbjeglih i raseljenih lica, nevladinih organizacija i drugi.
Komisija je ostala na pozicijama Zakona o državljanstvu BiH, odgovarajući na Zahtjev Ustavnog suda BiH za izjašnjenje o Zahtjevu za ocjenu ustavnosti Zakona o državljanstvu BiH, čiji je podnosilac član Predsjedništva BiH, Bakir Izetbegović. Svoje mišljenje su izuzeli predsjedavajući Ustavnopravne komisije, Šefik Džaferović i član Komisije, Saša Magazinović. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću