MENI
20.7.2011

Predsjedavajući Doma naroda, Ognjen Tadić razgovarao s ambasadorom Austrije u BiH


- Parlamentarna skupština Bosne i Hercegovine je konstituisana i njena dva doma su za manje od dva mjeseca održala već deset sjednica. Uspješno rješavamo i pitanja iz prošlog mandata. Unaprijed se dogovaramo o stvarima oko kojih se možemo dogovoriti i one imaju prioritet. Oko tog principa u Kolegijumu Doma naroda imamo punu saradnju, rekao je prilikom današnjeg susreta s ambasadorom Republike Austrije u Bosni i Hercegovini Donatusom Kockom, predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, Ognjen Tadić.
Ambasador Kock se naročito interesirao za procjene predsjedavajućeg Tadića o mogućnosti ispunjenja uvjeta za približavanje kandidatskom statusu u Evropskoj uniji, pri čemu je posebno apostrofirana potreba implementacije presude Sejdić-Finci.
Pozdravljena je činjenica da uprkos brojnim otvorenim pitanjima postoji izražena volja ključnih političkih aktera u Bosni i Hercegovini da tu obavezu kao i donošenje Zakona o popisu stanovništva te Zakona o državnoj pomoći Parlamentarna skupština BiH ispuni prije kraja ove godine. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću