MENI
19.7.2011

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, Ognjen Tadić razgovarao s ambasadorom Slovačke Republike


Političke stranke u Bosni i Hercegovini moraju pokazati punu saglasnost oko pitanja koja našu zemlju približavaju članstvu u Evropskoj uniji a vrlo je pozitivan signal postojanje visokog stepena dogovora oko Zakona o popisu stanovništva. Ukoliko bi se uskoro formiralo Vijeće ministara, Bosna i Hercegovina bi već početkom jeseni mogla izgledati mnogo drugačije nego danas, istaknuto je prilikom razgovora predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Ognjena Tadića s ambasadorom Slovačke Republike u našoj zemlji Miroslavom Mojžitom.
U otvorenom razgovoru za koji je ambasador Mojžita istakao da mu vraća optimizam, naglašena je potreba da Bosna i Hercegovina na određen način slijedi primjer Slovačke koja je svoje unutrašnje nesuglasice prevazišla upravo markiranjem članstva u Evropskoj uniji kao zajedničkog prioritetnog cilja. Oko tog cilja su se složile najvažnije, čak na unutrašnjem planu vrlo razjedinjene, političke snage ove prijateljske države. Otvorena je i mogućnost da se dodatno unaprijedi dobra međuparlamentarna saradnja dvije države kao i da se dalje pospješe ekonomske veze koje Slovačka Republika u ovom momentu ima uglavnom sa Republikom Srpskom.
Inače, predsjedavajući Tadić kao pozitivan primjer rada u novom sazivu Doma naroda istakao je saradnju kakvu u Kolegiju ovog Doma ima sa zamjenicima Draganom Čovićem i Sulejmanom Tihićema koja se temelji na principu da se prioritetno rješavaju stvari oko čijeg rješenja postoji saglasnost. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću