MENI
13.7.2011.

Predsjedatelj Ognjen Tadić i izaslanik u Domu naroda Hasan Bećirović na seminaru Europske unije „Transport i infrastruktura u regionalnom kontekstu“


Predsjedatelj Doma naroda, Ognjen Tadić i izaslanik u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH, Hasan Bećirović sudjeluju na seminaru Europske unije „Transport i infrastruktura u regionalnom kontekstu“, koji se tijekom 12. i 13. srpnja 2011.godine održava u Briselu.
Glavna debata vodi se oko jačanja regionalne i teritorijalne infrastrukturalne tranzicijske mreže između zemalja Zapadnog Balkana. Razmatra se važnost 6. prioritetnog projekta i 10. koridora za ove zemlje.
Izaslanstvo Parlamentarne skupštine BiH upoznalo je sudionike sa stanjem u Bosni i Hercegovini i ocjenilo da je na ovom polju, uprkos svim specifičnostima, potrebno pronaći sredstva i snažno krenuti u modernizaciju prometne infrastrukture.
Na skupu se, također, raspravljalo i o evaluaciji postojećih infrastrukturalnih mreža između zemalja Zapadnog Balkana i Europske unije, a u okviru ove debate svaka zemlja sudionica je imala kratku prezentaciju.
Inače na ovom skupu, osim zemalja Zapadnog Balkana, sudjeluju izaslanstva Europskog parlamenta i Europske komisije. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću