MENI
11.7.2011.

Članovi Neovisnog odbora razgovarali sa ravnateljem Granične policije BiH, Vinkom Dumančićem


Članovi Neovisnog odbora Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, Viktor Dadić, Zijad Kadić i Ljubomir Kuravica razgovarali su danas sa ravnateljem Granične policije BiH, Vinkom Dumančićem o aktualnom stanju i planovima za budući rad Granične policije BiH.
Gospodin Dumančić je istakao tijekom razgovora, kako je potrebno u što kraćem roku donijeti novi Pravilnik o unutarnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta Granične policije BiH, što bi rezultiralo novim zapošljavanjima s ciljem povećanja kvalitete i efikasnosti rada ovog tijela. Tako je ravnatelj Granične policije BiH apelirao da Neovisni odbor PSBiH učini sve što je u njegovoj mogućnosti kako bi pravilnik što skorije bio donesen, podsjećajući da se ovaj akt duže od godinu dana nalazi u proceduri u Vijeću ministara BiH. Također, upoznao je članove da se u naredne tri godine planira izgradnja tri nova terenska ureda Granične policije BiH, ali realizacija još nije počela jer se čeka usvajanje Proračuna institucija BiH i međunarodnih obveza BiH za 2011. godinu.
Članovi Neovisnog odbora su poručili ravnatelju kako će učiniti sve što je u njihovoj moći kako bi se planirane aktivnosti Granične policije BiH u narednom razdoblju realizirale, uz naglasak da će i kroz izvješća o radu Odbora, upoznati Parlamentarnu skupštinu Bosne i Hercegovine o aktivnostima Granične policije BiH. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću