MENI
8.7.2011

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, dr. Denis Bećirović razgovarao s otpravnikom poslova Ambasade Grčke u BiH


Bosna i Hercegovina i Grčka nemaju međusobno otvorenih pitanja, riječ je o dvije prijateljske zemlje i to je više nego dobra osnova za dalji razvoj dobrih odnosa, rečeno je prilikom današnjeg susreta predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Denisa Bećirovića sa otpravnikom poslova Ambasade Grčke u BiH, Sotiriosom Demestichasom. Čestitajući dr. Bećiroviću na izboru za člana Kolegija Predstavničkog doma, gospodin Demestichas izrazio je uvjerenje da će pozitivna atmosfera kakva je izazvana uspostavom Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine obilježiti i rad u narednom periodu. Istovremeno, dodao je on, treba se nadati da će dobre odnose unaprijediti i intenzivnija međuparlamentarna saradnja naše dvije zemlje.
Predsjedavajući Bećirović izrazio je nadu da će Grčka u skoroj budućnosti ratificirati međudržavne sporazume o dvostrukom oporezivanju kao i o ekonomskoj i tehnološkoj saradnji što je preduslov za formiranje mješovite komisije o saradnji dvije zemlje i mnogo intenzivnije povezivanje privrednika Bosne i Hercegovine i Grčke. Na taj način bio bi otvoren prostor i za djelovanje poslovnog foruma pa i organizaciju simpozija poslovnih ljudi koji mogu ostvariti i pospješiti znatno širu privrednu saradnju. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću