MENI
8.7.2011

Održana sjednica Ustavnopravne komisije Doma naroda


Na danas održanoj 2. sjednici Ustavnopravne komisije Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, utvrđena je usklađenost s Ustavom i pravnim sistemom BiH za Prijedlog zakona o vinu, Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o mineralnim gnojivima, Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o carinskoj politici Bosne i Hercegovine i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o postupku prisilne naplate indirektnih poreza. Predlagač predloženog zakona i predloženih izmjena i dopuna zakona je Vijeće ministara BiH.
Utvrđena je usklađenost s Ustavom i pravnim sistemom BiH i podržana su načela Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o polaganju pravosudnog ispita, Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o registraciji pravnih osoba koje osnivaju institucije BiH, Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o slobodi pristupa informacijama u BiH, kao i Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o pečatu BiH, čiji je predlagač Vijeće ministara BiH.
Također, utvrđena je usklađenost s Ustavom i pravnim sistemom BiH i podržana su načela za Prijedlog zakona o dopuni Zakona o upotrebi i zaštiti naziva BiH, Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti ličnih podataka i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o udruženjima i fondacijama BiH, predlagač Vijeće ministara BiH.
Komisija je donijela zaključak u kojem se predlaže Domu naroda da za zakone o kojima se raspravljalo na današnjoj sjednici skrati rok za dostavljanje amandmana sa petnaest na sedam dana. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću