MENI
7.7.2011

Održana sjednica Komisije za finansije i budžet Predstavničkog doma


Na danas održanoj 3. sjednici Komisije za finansije i budžet Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, podržana su načela Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o plaćama i drugim naknadama u sudskim i tužilačkim institucijama na nivou BiH, čiji je predlagač Vijeće ministara BiH. Također, jednoglasno je podržan Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o postupku prinudne naplate indirektnih poreza, predlagač Vijeće ministara BiH.
Komisija je usvojila Izvještaj o reviziji Izvještaja o izvršenju Budžeta institucija BiH za 2010. godinu, sačinilac Ured za reviziju institucija BiH, te se upoznalo s Akcionim planom za poduzimanje korektivnih radnji prema preporukama iz revizorskog izvještaja o Izvještaju o izvršenju Budžeta institucija BiH za 2009. godinu, čiji je sačinilac Ministarstvo finansija i trezora BiH.
Usvojen je Izvještaj o aktivnostima Ureda za reviziju institucija BiH za 2010. godinu, sačinilac Ured za reviziju institucija BiH.
Članovi Komisije su usvojili Godišnji finansijski izvještaj Ureda za reviziju institucija BiH za 2010. godinu, i upoznali se sa Devetomjesečnim finansijskim izvještajem Ureda za reviziju institucija BiH, na dan 30.09.2010. godine, sačinilac Ured za reviziju institucija BiH.
Usvojen je Prijedlog Plana Komisije za razmatranje revizorskih izvještaja o finansijskom poslovanju institucija BiH u 2010. godini, čiji je sačinilac Komisija za finansije i budžet Predstavničkog doma PSBiH.
U vezi razmatranja zaključaka komisije iz Zbirnog mišljenja o revizorskim izvještajima finansijskog poslovanja institucija BiH za 2009. godinu, koji su usvojeni na 70. sjednici Komisije za finansije i budžet Predstavničkog doma PSBiH, usvojen je sljedeći zaključak: Komisija predlaže Predstavničkom domu da, prilikom razmatranja Zbirnog mišljenja Komisije o revizorskim izvještajima finansijskog poslovanja institucija BiH za 2009. godinu, predložene zaključke: 4.-7., 9. i 10. iz dijela IV Zbirnog mišljenja – Zaključci, primi k znanju, a nadležna komisija obaveže da informacije i podatke sadržane u navedenim zaključcima uzme u obzir prilikom razmatranja revizorskih izvještaja o finansijskom poslovanju institucija BiH za 2010. godinu, a sve iz razloga velike vremenske disproprijacije između usvajanja zaključaka od strane Komisije za finansije i budžet Predstavničkog doma i njihovog razmatranja u Predstavničkom domu.
Usvojen je Prijedlog Orijentacionog radnog plana Komisije za period juni-decembar 2011. godine, kao i Izvještaj o radu Komisije za 2010. godinu.
Primljen je k znanju Tromjesečni finansijski izvještaj Ureda za reviziju institucija BiH na dan 31.03.2011. godine, kao i Informacija o godišnjem planu revizije za 2010./2011. godinu. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću