MENI
17.6.2011

Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma, Božo Ljubić na sastanku specijalnih radnih grupa Parlamentarne skupštine Mediterana


Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, Božo Ljubić učestvovat će na Sastanku specijalnih radnih grupa Parlamentarne skupštine Mediterana, koji se održava u Dubrovniku 19. i 20. juna 2011. godine.
Prvog dana zasjedanja biće upriličeno otvaranje sastanka radnih grupa koje djeluju u okviru Trećeg stalnog komiteta, kao i niz prezentacija tokom kojih će se predstaviti rad Prvog stalnog komiteta za političku saradnju i sigurnost, Drugog stalnog komiteta za ekonomsku i socijalnu saradnju u oblasti zaštite okoliša, Specijalne radne grupe za organizirani kriminal, Specijalne radne grupe za terorizam, Specijalne radne grupe za okoliš i klimatske promjene, Ad hoc komiteta za Bliski Istok, kao i Izvještaj o aktivnostima Panela eksperata za vanjsku trgovinu i investicije na Mediteranu. Također, prvog dana sastanka, planirano je održavanje predavanja na temu „Ustavne promjene u Bosni i Hercegovini“.
Drugog dana, planiran je nastavak prezentacije rada Drugog stalnog komiteta u okviru tema „Voda i turizam na Mediteranu“ i „Korištenje nuklearne energije u civilne svrhe“, prezentacija rada Trećeg stalnog komiteta za ljudska prava i dijalog među kulturama i civilizacijama, kao i Specijalne radne grupe za ravnopravnost spolova i Specijalne radne grupe za migracije.
Na kraju održavanja sastanka, najavljeno je da će gospodin Sergio Piazzi, generalni sekretar Parlamentarne skupštine Mediterana (PAM), predstaviti aktivnosti PAM-a u proteklom periodu. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću