MENI
31.5.2011.

Predsjedatelj Zastupničkog doma PSBiH, dr. Denis Bećirović uputio pismo generalnom tajniku Parlamentarne skupštine Mediterana, Sergiou Piazzi


Predsjedatelj Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Denis Bećirović uputio je danas pismo generalnom tajniku Parlamentarne skupštine Mediterana, dr Sergiou Piazzi. Pismo prenosimo u cjelini:

"Poštovani gospodine Piazzi,
Posebna mi je čast i zadovoljstvo informisati Vas da je u petak, 20. maja 2011. godine konstituisan Predstavnički dom Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine. Duboko sam uvjeren da će ovaj korak predstavljati pozitivan poticaj nastavku formiranja vlasti na državnom nivou čime će Bosna i Hercegovina nastaviti put ka Evropskoj uniji i ispunjavanju uslova za pridruživanju evropskoj porodici naroda.
Cijeneći vaš angažman i interes za stanje u Bosni i Hercegovini, želim izraziti nadu da ćete razumjeti razloge kašnjenja u konstituisanju Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine i imenovanja delegacije PS BiH u Parlamentarnoj skupštini Mediterana.
I ovom prilikom želim izraziti nadu da ćemo već na predstojećim konferencijama i susretima, razmatrati pitanja od zajedničkog interesa za evropsku budućnost, stabilnost i ekonomski razvoj zemalja članica Parlamentarne skupštine Mediterana.
Radujući se budućoj uspješnoj saradnji, upućujem Vam, gospodine Piazzi, izraze mog dubokog poštovanja. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću