MENI
30.5.2011

Rukovodstvo Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH razgovaralo sa Visokim predstavnikom i specijalnim izaslanikom EU u BiH, Valentinom Inckom


Konstituiranje Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH svakako je pozitivan signal kojim su otvoreni brojni drugi procesi u formiranju vlasti Bosne i Hercegovine a prije svega pokrenut je postupak imenovanja mandatara i članova Vijeća ministara naše zemlje. Ovo je istaknuto tokom današnjeg susreta članova Kolegija Predstavničkog doma, presjedavajućeg Doma dr. Denisa Bećirevića i njegovog drugog zamjenika dr. Bože Ljubića sa Visokim predstavnikom i specijalnim izaslanikom EU za BiH Valentinom Inckom.
Sagovornici su se složili da izbor rukovodstva Predstavničkog doma koji ne mora biti po volji svih parlamentarnih stranaka predstavlja rezultat demokratske volje izabranih zvaničnika a čestitajući na takvom izboru gospodin Incko je izrazio želju da će i prilikom dalje popune najviših državnih funkcija biti zadržani isti demokratski standardi.
Istovremeno, on je istakao zadovoljstvo pokretanjem procesa povratka predstavnika Parlamentarne skupštine u članstvo Vijeća Evrope, Parlamentarne skupštine Mediterana, Interparlamentarne unije i OSCE kako bi naše delegacije nakon višemjesečne pauze uskoro u punom kapacitetu učestvovale u njihovom radu. U tom svijetlu, rečeno je danas, ideja da do formiranja državnog Doma naroda i okončanja njene popune Stalnu delegaciju PSBiH pri Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope privremeno čine članovi iz Predstavničkog doma nailazi na pozitivan odjek. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću