MENI
25.5.2011

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH dr. Denis Bećirović uputio pismo predsjedniku Parlamentarne skupštine Vijeća Evrope, Mevlütu Çavuşoğlu


Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Denis Bećirović uputio je danas pismo predsjedniku Parlamentarne skupštine Vijeća Evrope Mevlütu Çavuşoğlu u kojem ga izvještava o konstituiranju Predstavničkog doma PSBiH. U pismu se između ostalog navodi:

"Duboko sam uvjeren da će ovaj korak predstavljati pozitivan poticaj nastavku formiranju vlasti na državnom nivou čime će Bosna i Hercegovina nastaviti put ka Evropskoj uniji i ispunjavanju preostalih postprijemnih obaveza prema Vijeću Evrope.
Cijeneći vaš angažman i interes za stanje u Bosni i Hercegovini, želim izraziti nadu da ćete razumjeti razloge kašnjenja u konstituisanju Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine i imenovanju delegacije PS BiH u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope.
Želim Vas uvjeriti da je članstvo u Vijeću Evrope za nas apsolutni prioritet i da ćemo uložiti sve napore kako bi proces imenovanja nove delegacije bio okončan što je prije moguće. Nadamo se da će parlamentarci iz BiH zajedno sa kolegama iz cijele Evrope, svojim angažmanom doprinijeti i aktivno se zalagati za sva pitanja od značaja za našu zajedničku. Evropsku budućnost.
Radujući se budućoj uspješnoj saradnji, upućujem Vam, gospodine predsjedniče izraze mog dubokog poštovanja“. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću