MENI
27.4.2011

Privremeni predsjedavajući Predstavničkog doma, Adnan Bašić razgovarao sa visokim predstavnikom/specijalnim predstavnikom Evropske unije u BiH, Valentinom Inzkom




Privremeni predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, Adnan Bašić razgovarao je danas sa visokim predstavnikom/specijalnim predstavnikom Evropske unije u BiH, Valentinom Inzkom, kako bi se pokušalo naći rješenje u vezi održavanja nastavka Konstituirajuće sjednice Predstavničkog doma.
Prema riječima gospodina Bašića, rad Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine je, na osnovu odrednica Poslovnika o radu Predstavničkog doma, u blokadi. Međutim, istakao je privremeni predsjedavajući, u posljednje vrijeme su vidljivi različiti komentari kako predstavnika političkih stranaka tako i medija, kada je u pitanju održavanje nastavka sjednice. Tako je predložio gospodinu Inzku da zajedno upute poziv čelnicima političkih stranka zastupljenih u Predstavničkom domu PSBiH za održavanje nastavka Konstituirajuće sjednice, na kojoj bi se birao predsjedavajući i zamjenici predsjedavajućeg Doma.
Visoki predstavnik i specijalni predstavnik EU u BiH, Valentin Inzko je rekao kako će poruku prenijeti Miroslavu Lajčaku, direktoru za zapadnik Balkan u Službi za vanjske poslove EU, koji sutra dolazi u dvodnevnu posjetu Bosni i Hercegovini, i koji će tom prilikom posjetiti Banja Luku. Naglasio je kako će zamoliti gospodina Lajčaka da upozna čelnike političkih stranaka u Republici Srpskoj sa detaljima današnjeg razgovora, kako bi se postigao dogovor o održavanju nastavka Konstituirajuće sjednice Predstavničkog doma PSBiH. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću