MENI
13.4.2011

Parlamentarni vojni povjerenik, Boško Šiljegović na Trećoj međunarodnoj konferenciji ombudsmana za oružane snage




Parlamentarni vojni povjerenik, Boško Šiljegović učestvuje na 3. međunarodnoj konferenciji ombudsmana za oružane snage, koja se održava u Beogradu od 13. do 15. aprila 2011. godine.
Gospodin Šiljegović će ovom prilikom upoznati učesnike sa aktivnostima Ureda parlametarnog vojnog povjerenika BiH u protekloj godini, kao i aktivnostima između održavanja 2. i 3. međunarodne konferencije ombudsmana za oružane snage. Posebno izlaganje gospodin Šiljegović će imati o regionalnoj konferenciji „Zaštita ljudskih prava i sloboda pripadnika oružanih snaga“, koja je održana 17. i 18. februara 2011. godine u Sarajevu.
Također, planirano je da parlamentarni vojni povjerenik održi niz susreta za ombudsmenima zemalja učesnica, s ciljem razmjene iskustava o zaštiti ljudskih prava pripadnika oružanih snaga. 
Inače, teme o kojima će se raspravljati tokom trodnevnog održavanja su: Procesi eksternog i internog podnošenja žalbi, Vojna udruženja i asocijacije, te Uloga institucija ombudsmana u zaštiti ljudskih prava pripadnika oružanih snaga u mirovnim misijama.
Na međunarodnoj konferenciji učestvuje 20 zemalja, nekoliko međunarodnih organizacija i oko 150 učesnika. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću