MENI
8.4.2011

Članovi Odbora za žalbe građana na rad policijskih službenika u policijskim tijelima BiH posjetili Terenski ured u Bijeljini i granični prijelaz Pavlovića most




Članovi Odbora za žalbe građana na rad policijskih službenika u policijskim tijelima BiH na čelu sa predsjedavajućim Matom Miletićem, posjetili su danas Terenski ured Sjeveroistok u Bijeljini i granični prijelaz Pavlovića most, te tom prilikom upoznali se sa uvjetima rada službenici ureda i granične policije.
Komandir Terenskog ureda, Novo Blagojević je upoznao članove sa uvjetima rada, kao i glavnim problemima i nedostacima sa kojima se susreću. Kao jedan od glavnih nedostataka, istaknut je problem videonadzora na graničnim prijelazima Terenskog ureda Sjeveroistok.
Posjetom graničnom prijelazu Pavlovića most, članovi Odbora su se na licu mjesta upoznali sa uvjetima rada službenika Granične policije BiH, te istakli zadovoljstvo na mali broj pritužbi građana na rad policijskih službenika graničnih prijelaza ovog Terenskog ureda.
Tokom posjete, koja je organizirana u okviru USAID-Projekat podrške parlamentu, članovi su domaćine upoznali sa nadležnostima i aktivnostima koje provodi Odbor za žalbe građana na rad policijskih službenika u policijskim tijelima BiH. (kraj) 

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću