MENI
30.3.2011

Održana sjednica Nezavisnog odbora




Na danas održanoj 13. sjednici Nezavisnog odbora Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, razmatrane su informacije koje su dostavljene od policijskih agencija BiH, u kontekstu inicijative za izmjenu člana 59. Zakona o policijskim službenicima BiH.
Članovi su se upoznali i razmatrali podatke o broju sistematiziranih i popunjenih radnih mjesta za koja se traži čin glavnog i samostalnog inspektora u Državnoj agenciji za istrage i zaštitu (SIPA), Graničnoj policiji BiH, Ministarstvu unutarnjih poslova Federacije BiH, Ministarstvu unutarnjih poslova Republike Srpske, Policiji Brčko Distrikta, ministarstvima unutarnjih poslova kantona FBiH, kao i podacima o stručnoj spremi glavnih i samostalnih inspektora. Odlučeno je da se do naredne sjednice pripremi tekst zaključka u kontekstu izmjena člana 59. Zakona o policijskim službenicima BiH, o kojem će se članovi Nezavisnog odbora izjasniti.
Članovi su se upoznali sa zabilješkom sa sastanka održanog 23.02.2011. godine, sa komesarom Stefanom Fellerom, šefom Policijske misije EU u BiH. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću