MENI
15.4.2016.

Članovi Kolegija Tajništva Parlamentarne skupštine BiH razgovarali sa izaslanstvom Narodne skupštine MađarskeTajnica Zajedničke službe Tajništva Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Aida Koristović i tajnik Doma naroda PSBiH Bojan Ninković razgovarali su sa izaslanstvom Narodne skupštine Mađarske, koje je predvodio glavni ravnatelj Narodne skupštine Gyorgy Such. 

Članovi Kolegija Tajništva PSBiH zahvalili su izaslanstvu Narodne skupštine Mađarske na provedbi Twinning projekta „Jačanje uloge parlamenata u BiH u kontekstu EU integracija“, kojeg je u protekle dvije godine realizirala Narodna skupština Mađarske uz potporu Narodne skupštine Francuske i doprinos nekoliko drugih parlamenata zemalja članica EU. 

Gospođa Koristović i gospodin Ninković upoznali su izaslanstvo Narodne skupštine Mađarske da će u PSBiH biti formiran Sektor za Europsku uniju (EU), koji je predviđen Akcijskim planom PSBiH za unaprjeđenje uloge u kontekstu integracija u EU. Kako su pojasnili, uloga Sektora bit će i uspostava suradnje sa drugim parlamentima u BiH u procesu europskih integracija naše zemlje.
Ravnatelj Narodne skupštine Mađarske Gyorgy Such pozdravio je prošlogodišnje stupanje na snagu Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju između EU i BiH, kao i predaju aplikacije za članstvo naše zemlje u EU u veljači ove godine. 

Prema riječima gospodina Sucha, Mađarska podupire nastavak procesa proširenja EU, te cijeni napore koje BiH čini da postane punopravna članica EU. 

Također, ravnatelj Narodne skupštine Mađarske izrazio je zadovoljstvo dvogodišnjom suradnjom dvaju parlamenata kroz Twinning projekat, te iskazao spremnost za nastavak uspješne suradnje najviših zakonodavnih tijela dvaju zemalja. 

Napominjući da je potrebno izvršiti preporuke proistekle iz Twinning projekta, gospodin Sucha pozdravio je formiranje Sektora za EU u PSBiH, te pozvao buduće zaposlenike Sektora da posjete Parlament Mađarske s ciljem unaprjeđenja suradnje i kvalitetnijeg ispunjavanja preporuka iz Twinning projekta. 

Sastanku su nazočili i veleposlanik Mađarske u BiH Negyesi Jozsef i tajnica Zajedničkog povjerenstva za administrativne poslove PSBiH Davorka Čaplinski. (kraj) 

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću