MENI
16.1.2007

PREDSJEDAVAJUĆI PREDSTAVNIČKOG DOMA, BERIZ BELKIĆ SUSREO SE S AMBASADOROM NR KINE U BiH NJ.E. LIU WENXINOM



Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, Beriz Belkić primio je danas ambasadora Narodne Republike Kine u BiH NJ.E. Liu Wenxina.

Tom prilikom ambasador Wenxin uručio je čestitke predsjedavajućeg Stalnog Komiteta  Narodnog Kongresa Kine Wu Bangguo-a, predsjedavajućem Belkiću povodom izbora za čelnika Doma.

U razgovorima o radu najvišeg zakonodavnog tijela predsjedavajući Belkić naglasio je da se već sutra očekuje formiranje klubova poslanika i komisija Predstavničkog doma, što predstavlja uvjet za funkcioniranje Doma.

Također, osnova za intezivan rad Parlamenta bit će i programi rada radnih tijela i Doma u cjelini, zasnovanih na usvojenim programskim ciljevima i ispunjavanju uvjeta za potpisivanje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju sa EU i članstvo u NATO Savezu.

- Ublažavanje teškog ekonomskog stanja bosanskohercegovačkih građana i popravljanje uvjeta življenja u našoj zemlji, uz sve reformske procese, jedan je od glavnih zadataka koji su pred nama, istakao je predsjedavajući Beriz Belkić.

Prema njegovim riječima potrebno je ispitati kapacitete i kompetentnost institucija Bosne i Hercegovine, jer za provođenje reformi neophodno je da one budu bazirane na kvalitetu i stručnosti. Istovremeno u narednom periodu treba započeti sa procesom usklađivanja našeg zakonodavstva sa evropskim standardima, dodao je Belkić.

Tokom susreta predsjedavajućeg Predstavničkog doma Beriza Belkića i ambasadora Wenxin-a iskazano je uvjerenje da će dosadašnji dobri odnosi dvije zemlje biti dodatno učvršćeni jačom parlamentranom i ekonomskom saradnjom.  (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću