MENI
13.4.2007

ZAMJENIK PREDSJEDAVAJUĆEG DOMA NARODA, SULEJMAN TIHIĆ SUSREO SE SA DRŽAVNIM MINISTROM REPUBLIKE TURSKE, BESIROM ATALAYOM



- Bosna i Hercegovina će uvijek uživati podršku Republike Turske u reformskim procesima i promjenama koje vode sveukupnom boljitku njenih građana. Međutim, svjesni smo da se radi o promjenama koje su dio većeg procesa i da će za konačne rezultate trebati dosta vremena, rekao je prilikom današnjeg  susreta sa zamjenikom predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Sulejmanom Tihićem Besir Atalay, državni ministar Republike Turske.

Inače, gospodin Atalay predvodi delegaciju u kojoj su i predstavnici Turske agencije za saradnju i projekte i koja je ovom prilikom izrazila pojačan interes za pomoć Bosni i Hercegovini, posebno u oblasti zdravstva, poljoprivrede i obrazovanja. Pri tome, kako je naglasio Besir Atalay, preferira se pomoć području Srebrenice i drugim područjima Republike Srpske u kojima se uočava potreba podrške održivom povratku izbjeglih i prognanih lica.

Informišući gosta o vlastitom viđenju aktuelnog političkog trenutka Bosne i Hercegovine, gospodin Tihić je istakao potrebu stalnog dijaloga među političkim akterima ove države, uprkos sujetama i onima kojima manjak dijaloga apsolutno odgovara. Samo na osnovu neprestane komunikacije i traganja za kompromisnim rješenjima moguć je zajednički prosperitet jer, dodao je Tihić, Bosna i Hercegovina je neupitna i samo je pitanje kojom ćemo se brzinom kretati naprijed. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću