MENI
27.6.2007

DELEGACIJA ZAJEDNIČKE KOMISIJE ZA EVROPSKE INTEGRACIJE NA DEVETOM MEĐUPARLAMENTARNOM SASTANKU EVROPSKI PARLAMENT - BOSNA I HERCEGOVINA



Situacija u pregovorima vezanim za Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju osnovna je tema Devetog međuparlamentarnog sastanka Evropski parlament - Bosna i Hercegovina, koji će se održati sutra, 28.juna 2007. godine u Briselu.

Delegacija Zajedničke komisije za evropske integracije predvođena predsjedavajućim Komisije Halidom Genjcom, razgovarat će sa delegacijom za odnose sa zemljama Jugoistočne Evrope o reforma policije i javne uprave, ustavnoj reformi i njenim glavnim pitanjima od značaja za građane i ljudska prava.

Tokom susreta pažnja će biti posvećena i saradnji sa Međunarodnim krivičnim sudom za bivšu Jugoslaviju, kao i ekonomskoj situaciji, odnosno uspostavi jedinstvenog ekonomskog prostora i regionalnoj saradnji na ovom planu.
Inače, ovaj redovni godišnji sastanak delegacije Parlamentarne skupštine BiH sa delegacijom Evropskog parlamenta bit će okončan usvajanjem zajedničke izjave.(kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću